Μουσική παράσταση στο Ροδοχώρι

Κάπου εκεί στα βάθη του Πόντου, δεκάδες χρόνια πριν ένας Λαός, ένα Έθνος εξαναγκάζεται με τον πλέον βίαιο και βάναυσο τρόπο να εγκαταλείψει Πατρίδα, Οικογένεια ή και τον μόχθο μιας ολόκληρης ζωής.

Έρχεται σε μια χώρα κουβαλώντας καθένας μαζί του ένα κομμάτι Πατρίδας στην ψυχή του, άλλος χώμα, άλλος λίγους σπόρους, άλλος μια εικόνα και όλοι μαζί την ελπίδα και την πίστη για επαναπατρισμό.

Στα πλαίσια αυτής της επανασύνδεσης με τα πάτρια εδάφη, ο Πολιτιστικός σύλλογος Ροδοχωρίου ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ σε συνεργασία με την ενορία Ροδοχωρίου και τον Αιδεσιμότατο Ιμβριώτη Ευστράτιο, διοργανώνουν το Πέμπτη 18 Αυγούστου και ώρα 8:00μμ μια μουσική παράσταση στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευγενίου και της Αγίας Άννας με σκοπό την ολοκλήρωση της αναστύλωσης του Ναού, που θα σημάνει τόσο για τους κατοίκους του Ροδοχωρίου όσο και για τους απανταχού Ποντίους την πολυπόθητη αυτή σύνδεση, σημαντικού μέρους της ζωής τους με την χαμένη και πολυαγαπημένη τους Πατρίδα, καθώς ο Άγιος Ευγένιος πρέσβευε τον πολιούχο της Τραπεζούντας, αλλά και οι αγιογραφίες που απεικονίζονται εντός του Ναού προέρχονται από Αγίους που μνημονεύονταν στον Πόντο.

Σε συνέχεια της εκδήλωσης, τεμάχια Ιερών Λειψάνων τόσο του Αγίου Ευγενίου, όσο και της Αγίας Άννας θα τεθούν σε ιερό προσκύνημα.

Είσοδος ελεύθερη

Μουσουργοί:  
Κοσμίδου Δέσποινα: Τραγούδι
Ουζουνίδης Βαλάντης: Λαουτοκίθαρο
Μανάνα Νεκταρία: Ούτι
Καραγκιόζη Δώρα: Κανονάκι
Καμηλάκη Άννα: Βιολί

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την αποπεράτωση του Ναού, διότι ακόμα και το μεγαλύτερο σκοτάδι μοιάζει ένα τίποτα όσο οι άνθρωποι μοιράζονται το φως.

Για να έχετε άμεση πρόσβαση σε όλα τα νέα του συλλόγου κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook

Δείτε όλα τα βίντεο του συλλόγου από το κανάλι μας στο YouTube

Copyright ©2009-2015 Πολιτιστικός σύλλογος Ροδοχωρίου "ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ" With the technical support of Savsidir

Back to TOP